Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Έχοντας διανύσει ήδη οκτώ δεκαετίες στον κλάδο της εμπορίας κρέατος, η εταιρεία Galikas Meat συνεχίζει την πορεία δυναμικής ανάπτυξης εντάσσοντας στο δυναμικό της μια από τις σημαντικότερες δομές της ελληνικής παραγωγής κρέατος. 

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% των μετοχών το καλοκαίρι του 2020, τα Βιομηχανικά Σφαγεία Λάρισας Α.Ε. έχουν περάσει στον έλεγχο της «Υιοί Γ.Γαλίκα» δημιουργώντας ένα νέο σύγχρονο όμιλο, ικανό να ανταποκριθεί στις πλέον υψηλές απαιτήσεις της αγοράς τροφίμων. Το Βιομηχανικό Σφαγείο Λάρισας δραστηριοποιείται με επαγγελματισμό και αξιοπιστία από το 1998, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη παραγωγών και διακινητών κρέατος από όλη την Ελλάδα. Στο σφαγείο λειτουργούν 3 γραμμές παραγωγής (χοιρινά, βοοειδή και αιγοπρόβατα) με ετήσιο δυναμικό τους 10.000 τόνους. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης στάβλους, ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης, τούνελ βαθιάς κατάψυξης και κατάψυξη. 

Παράλληλα, με σεβασμό στο περιβάλλον, λειτουργεί μονάδα αδρανοποίησης (rendering) των υποπροϊόντων σφαγής και βιολογικός καθαρισμός, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας. 

Επιπλέον, η εταιρεία μας διαθέτει στη Βέροια Ημαθίας εγκαταστάσεις επεξεργασίας, συντήρησης και τυποποίησης κρέατος συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. και ιδιόκτητο στόλο οχημάτων που εξυπηρετεί καθημερινά ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα. 

Milestones

  • Το 1978 ο Γ. Γαλίκας ιδρύει επιχείρηση με δραστηριότητα την εμπορία ντόπιου χοιρινού κρέατος στη Βέροια.
  • Από το 1980 έως και σήμερα η επιχείρηση συμπεριλαμβάνεται μέσα στις μεγαλύτερες σε πωλήσεις ντόπιου χοιρινού κρέατος.
  • Το 2001 όταν αναλαμβάνει η σημερινή διοίκηση, "Υιοί Γ. Γαλίκα Ο.Ε.", ξεκινάει η επέκταση της επιχείρησης και ολοκληρώνεται το 2004, με την ολοκλήρωση του ιδιόκτητου συγκροτήματος κοπής, τυποποίησης, επεξεργασίας κρέατος, συνολικής έκτασης 800 τ.μ.
  • Το 2008 ολοκληρώνεται η δεύτερη επέκταση της επιχείρησης και πλέον η συνολική έκταση φτάνει τα 2.500 τ.μ.
  • Το 2020 οι αφοί Γαλίκα εξαγοράζουν την εταιρεία "Βιομηχανικά Σφαγεία Λάρισας Α.Ε."